Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Affetmek için 5 neden


Birisi sizi kırdı ve siz onu affedemiyorsunuz. Bu duygu sizde yoğun bir probleme neden oluyor. Size yapılanı hak etmediniz. Zaten affetmenizi en çok zorlaştıran neden bu. Affedemiyorsunuz çünkü bir suçunuz yok. Suçlu ve güçlü olan o ve belki de bir özür dilemekten bile aciz duruyor. Peki yine de affetmeniz gerektiğini söylersem bana kızar mısınız ? Kızmayın, çünkü öyle ne olursa olsun affetmelisiniz. İşte size neden affetmeniz gerektiğini dair 5 sebep.

Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine, akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan; bütün samimiyetinle affet. Hissedilen her şeyi arşivleyen kader, kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir. Şems-i Tebrizi

1 Affetmelisiniz çünkü, 
O sırtında taşıdığınız bir yük ve siz bunun farkında değilsiniz. Size bununla ilgili bir hikaye anlatayım. Derviş ve talebesi nehirde abdest alıyorlarmış. Bir zorba çıkagelmiş. Zorba dervişe beni karşıya sırtına alarak geçir demiş. Derviş hiç bir şey söylemeden kabul etmiş. Talebesi şaşkınlık içinde dervişi izlemiş. Dergaha dönerlerken talebe yol boyunca söylenmiş: "Neden o zorbayı karşıya geçirdiniz. Hayır demeliydiniz, zorbaya engel olabilir ve yardım etsinler diye başkalarını çağırabilirdik" diye serzenişte bulunmuş. Derviş hiç seda etmeden dinlemiş. Dergaha geldiklerinde derviş talebeye dönerek "Ben onu sadece nehirden karşıya geçirdim. Sen ise yol boyunca sırtında taşıdın" demiş. Düşünün kızdığımız insanları hayatımızdan (zihnimizden) çıkartamıyoruz. Tek yapmamız gereken affetmek ve hayatımızdan çıkmalarını sağlamak...

2 Affetmelisiniz çünkü,
Yolunuza devam edebilmek için gereken en önemli şey bu. Eğer yeni bir çizgi çizmek istiyorsanız affedip yolunuza devam edin. Göreceksiniz ki her şey çok hızlı şekilde yoluna girecek ve yeni kapılar açılacak.

3 Affetmelisiniz çünkü,
Ne yaşadıysanız şu anda geçmişte kaldı ve siz şimdiyi yaşıyorsunuz. Geçmiş kaygılarınızın en büyük nedeni affetmemektir. Bağışlamak ve affetmek sizi şu anın içine çeker. Affederseniz hayatınızı ve şu anı fark etmiş olursunuz. Depresyon, kaygılar, psikolojik problemler hepsi geçmiş kaygılarından kaynaklanır. Onun için geçmişte yaşananları affedin.
[post_ad]
4 Affetmelisiniz çünkü,
Hayatın gerçek gayesi bu. Mevlana' ya öğrencisi sormuş. Bana Şeriat, Tarikat ve Hakikat yolunu anlatır mısın demiş? Mevlana oradaki 3 demirciyi göstererek git sıra ile tokat at ve gel demiş. Talebe sıkılarak da olsa denileni yapmış ve sonra Mevlana'nın yanına gelmiş.
Birinci demirciyi tokat attım tokat attı demiş.
Mevlana işte bu Şeriat yoludur. Kısasa kısas tokat attın tokat attı.
İkinci demirciye tokat attım bir şey yapmadı ama çok öfkeli baktı.
İşte bu tarikat yoludur. Tokat atmadı ama aklına seni düşmanı olarak yazdı.
Üçüncü demirciye tokat attım bana sarıldı demiş.
İşte demiş bu da "HAKİKAT" yoludur. Tokadın Allah'tan geldiğini bildi. Çünkü olan her şey ondan gelir.

5 Affetmelisiniz çünkü,
Siz de aynı hataya düşebilir veya sonunda onun yaptığından daha büyük hata yapabilirsiniz. Affedin ki bağışlanın. Affedin ki sevgi içinizi doldursun. Affedin çünkü hayat küs kalacak kadar uzun değil. Affettiğiniz her şey sizi özgür bırakacak. Özgür ve huzurlu bir hayat için lütfen affedin.

"ilk özür dileyen en cesur, ilk affeden en güçlü, ilk unutan en mutlu…" Osho



Affetmek için 5 neden Reviewed by bilgierdemdir on 20:56:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.