Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Pazartesi Sendromu ile Başa Çıkmanız için 10 Yöntem


Pazartesi; adı üstünde, pazarın ertesi ismi bile bir önceki günden kalma. Yapılan bir araştırmaya göre pazartesi sabahları işe geç kalma oranı diğer günlerden 9 kat fazlaymış. Metrolar, otobüsler diğer günlere nazaran daha doludur. İnsanlar daha asık suratlıdır. Trafik daha berbat ve hava nedense kapalı veya yağmurludur (abarttım biraz galiba :) ).
Aslında bunda pazartesinin bir suçu yok o da diğer günler gibi. Biz genellikle çoğu işi pazartesiye bırakırız. Gideceğimiz yerleri pazartesiye erteleriz. Yapacağımız işleri, görüşmeleri, imzaları, ödevleri, hepsini pazartesi gününe bırakır ve şöyle deriz. İki gün tatil. Sorumluluktan kaçabileceğimizi düşünürüz. Ertelediğimiz her şey haftanın ilk iş gününde tepemize biner. İki gün tatilin ardından sabah kalkmak başlı başına bir derttir zaten. İki gün yat tatlı tatlı kahvaltında da sucuklu yumurtan eksik olmasın. Pazartesi simite devam. İster istemez morali düşer insanın. Pazartesi sendromunu atlatabilmeniz için size bir kaç önerimiz var.


1- Pazar gecesi işe, okula götüreceğiniz eşyaları hazırlayın. Cüzdanınızı, telefonunuzu, anahtarınızı masaya koyun. Giyeceğiniz kıyafetleri geceden seçin...

2- Cuma günü yapmanız gereken şeyleri pazartesiye bırakmayın hatta pazartesi gününe hiç iş bırakmamaya çalışın...

3- Pazartesi sabahı yarım saat erken kalkmaya çalışın. Sakince hazırlanın kahvaltınızı yapın, duşunuzu alın. Güzelce çayınızı yudumlayın...

4- Pazartesi trafiğine kalmayın, biraz erken çıkarak bu trafikten kurtulabilirsiniz ve güne daha az stres ile başlayabilirsiniz...

5- Kaygılarınızı hafifletin. Sonuçta bu bir iş. Hayatın keyfini çıkarın. İşinizden zevk alın.

6- Kaliteli kahve için. Pazartesi günü diğer günlerden farklı bir şey için sıcak çikolata olur veya kaliteli bir kahve bir kafeye uğrayabilir veya iş yerinde imkanınız varsa hazırlayabilirsiniz. Ama unutmayın pazartesiye özel bir şey olsun.
[post_ad]
7- Akıllı telefonunuza gülebileceğiniz bir kaç video yükleyin. Pazartesi günü okuyabileceğiniz bir fıkra kitabı alın yanınıza. Ya da komik bir şeyler tamamen sizin seçiminiz...

8- İş yerinde problem yaşıyorsanız bunun pazartesi ile ilgisi yok. Farklı bir işe geçebilir veya sorunları çözmeye çalışabilirsiniz. Bu durum pazartesi kaygılarını arttırır çünkü.

9- Cumartesi ve pazar tatilin tadını çıkarın. Çevremde bazı kişilerin pazar günleri bile kabus gibi geçiyor. Çünkü pazartesi sendromu pazardan onlarda gerginlik oluşturuyor.

10 Unutmayın böyle bir sendrom yok aslında. Yaptığınız işi sevdiğiniz sürece pazartesi SİZİ mutsuz değil mutlu eder...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Pazartesi Sendromu ile Başa Çıkmanız için 10 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 11:12:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.